Édesanyám szülinapjára készült ez a torta. Szereti a mentás étcsokit . Innen jött az ötlet a mentás krémhez, de így a krém elég édeskés ezért dobtam hozzá egy kis citromlevet és héjat,na így már jó lett az íze.
Az első csokoládé levelem, egyszerű és látványos díszítés. Szerintem többször is fogom alkalmazni.
Hozzávalók:
18 cm-es 5 tojásos piskóta : 2 ek teljes kiőrlésű liszt, 1 ek rétesliszt, 2 ek kakaópor, 1 ek olaj , 5 ek cukor, 5 tojás.
A szokásos módon készítem. Fehérje felverése, cukor,pici só,sárgája, olaj, liszt és kakaópor.
Krém:
5 dl szójatejből( lehet más tej is) 5 ek teljes kiőrlésű lisztből és 2 ek cukorból tejkrémet főzök, hagyom hűlni, 25 dkg habosra vert margarint keverek bele, ha nem elég édes még teszek bele cukrot,majd felezem a krémet.
Az egyik felébe 2 ek kakaót keverek .
A másik felébe botmixerrel 10-15 mentalevelet keverek, fél citrom héját reszelek bele és egy kis levet is öntök hozzá ízlés szerint.
A tortát 2 részre vágtam és megkentem a mentás krémmel. A csokis krémmel vékonyan bevonom, majd olvasztott csokival bevonom az egész tortát.
A rózsaleveleket megmostam és megtöröltem, majd a fonák részét belemártom a csokiba, kb 2-3 mm vastagon, megvárom míg megdermed, ezután óvatosan leszedem a leveleket és lám készen is vannak a csokilevelek. A maradék csokikrémmel rögzítem a leveleket és díszítem a tortát.