2011. október 24., hétfő

Csokis-meggyes-diós emeletestorta, laktóz és glutén mentesen


Ezt a tortát egy kórus számára készítettem a kis segítőmmel. Ő volt a krémek tesztelője :) 


Három réteg laktóz mentes kakaós és meggyes változatban, amit úgy készítettem, hogy a krémet vízből és rizslisztből főztem, majd ízesítettem és természetesen növényi margarint használtam hozzá. A tortaalap sima piskóta egy kis növényi olajjal.


A legfelső emelet lett gluténmentes, aminek a tésztája: tojás+kukorica lisz és darált dió+margarin+cukor . 
Először is le kell mérni a tojások súlyát. A cukrot, margarint is kimérem a tojások súlyának megfelelően. A súly 2/3-át veszem és kimérem a kukoricalisztet, 1/3 pedig a dió. Mindent összekeverek, majd megsütöm a tésztát. Elég sűrű lesz, de a krémmel együtt kicsit puhul. Krém: egyszerű margarin+dió+citromlé+cukor.


 itt a kórus vezetője látható

itt pedig a kórus 1/3-a , mivel a többiek már nem fértek fel a tortára :)

és kész a torta