2012. március 31., szombat

Foci, foci, foci.....

Egy kis gyakorlással mindenki eltudja készíteni a focilabdákat. Kicsit tökéletesítettem az első próbálkozásomat





2012. március 29., csütörtök

Karamellás diótorta laktóz és glutén mentesen


Piskóta:
10 tojás,10 ek cukor, pici só 5 ek rizsliszt, 5 ek darált dió, 2 ek olaj, reszelt citrom héja

Elkészítés:
 A tojások fehérjéjét felverjük kemény habbá a sóval és a cukorral, tovább verjük a sárgájával is addig hogy kivilágosodjon egy kicsit. Végül jöhet bele az olaj, majd leállítjuk és belekeverjük a lisztet és a diót. 180 fokon készre sütjük.

Krém:
20 dkg cukor, 20 dkg darált dió, 0,5 l víz, 5 ek rizsliszt, 1 citrom reszelt héja, 25 dkg liga margarin,1 ek gluténmentes kakaó, de ez elhagyható

Elkészítés:
A cukrot karamellizáljuk, beletesszük a diót és egy kicsit rápirítjuk. Felöntjük a vízzel és belefőzzük a lisztet is. Amikor kihűlt , felverjük habosra a margarint, megy bele a karamellás massza és a citromhéj. Kóstolás és ha nem elég édes mehet bele még egy kis porcukor.

Grillázs rózsa:
Ahogy a szakértőktől megtudtam 1:1 arányban kell a cukrot és a darált diót használni a grillázshoz. Én ennél a rózsánál s/kb készítettem a grillázst , de legközelebb a tuti receptet készítem, vagyis betartom az arányokat.
Szóval felolvasztom a cukrot és amikor kezd barnulni, akkor beleteszem a darált diót. Kicsit rápirítok, majd hagyom kihűlni, míg formázható nem lesz. Ekkor kézzel kiformázom a rózsákat, GYORSAN!, ha kihűlne az alapanyag, akkor újra felmelegítem és folytatom a formázást.
A profik szilikon lapon dolgoznak ahol a golyós módszerrel készül a rózsa. A golyókat krumplival nyomják le hogy ne égjen meg a kezük, na de ennek még utána járok, hogy is van .

Jó próbálkozást mindenkinek!!!



2012. március 27., kedd

Így készült a bronzérmes fotel tortám!!

A kezdetek , csak rakom rakom rakom a piskótát 

 
kezdődik a faragás


csak faragok faragok....



és gyűlik a hulladék


még mindig faragok



és VÉGRE kész az első fázis


jöhet a borítás




egy kis csinosítás : )

kis festés és KÉÉÉSZ!!!
Mindennel együtt csak 1 hét és kész a torta.