A család egyik kedvence. Én is azért szeretem,mert gyorsan elkészül és nagyon finom.
Sokféle piskótát kipróbáltam és ezt találtam a legjobbnak.
Szóval a hozzávalók:
- 6 tojás
- 6 ek kristálycukor
- 4 ek finomliszt
- 2 ek kakaópor
- 2 ek étolaj
- pici só
- házi málnalekvár
- 3 ek mogyorókrém
Két tiszta konyharuhát benedvesítek. Az egyikre kiborítom a piskótát, leveszem az alufóliát és beborítom a másik konyharuhával. Egy ügyes mozdulattal az egészet átfordítom, hogy azaz oldala legyen alul, amelyik a tepsiben is alul volt. Most már nincs szükség a tészta tetején lévő konyharuhára. Az alsó konyharuhával együtt feltekerem a tésztát, 5 mp, kitekerem, töltöm lekvárral, majd újra feltekerem. Természetesen ekkor már nem a konyharuhával :).
A mogyorókrémet megolvasztom a mikróban és ezzel kenem le , hogy ki ne száradjon. 1 perc és már fogyasztható is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése