Mogyorókrémes túrókrémem elnyerte a tetszését egyik ismerősömnek,így a neki készített ballagós tortákat ezzel a krémmel töltöttem. Nagy sikere volt a batyunak és a pénzes tortának is.
A batyu készítése:
Egy 5 (22 cm-es) és egy 4 (18 cm-es) tojásos piskótát töltöttem meg, amit batyu formára faragtam. Ezután jött a neheze.Csak úgy borítsam be és kész? Hát nem legyen inkább élethűbb , mint az eredeti anyag batyu. Úgyhogy lemértem egy cérnával a batyu legnagyobb kerületét+ magasságát, és ezek alapján nyújtottam ki egy téglalapot. A téglalapot körbe raktam a batyu körül és úgy csavartam, hogy a két sarok látszódjon.
Majd formáztam az egész tortát.
A bot egyszerű kelt tészta:
50 dkg liszt
2 dkg élesztő
0,5 dl olaj
2 ek cukor
pici só
langyos víz
Az élesztőt a cukorral vízzel felfuttatom, majd jól kidolgozom a tésztát. Meleg helyen duplájára kelesztem, utána újra átgyúrom majd különböző méretű hengereket formázok belőle. 200 fokon 10-15 perc alatt sütöm.
a torta méretéhez kiválasztom a legjobbat, amit cukormasszával rögzítek.
A pénzes tortánál a kis batyukat a batyus tortából leesett piskóta hulladékból készítettem. Még egy kis mogyorókrémmel összegyúrtam, mint a kókuszgolyót és batyura formáztam, amit bevontam cukormasszával.
A pénz csokipénz, amit csokival ragasztottam fel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése