2011. március 17., csütörtök

Mogyorókrémes-túrós torta






Mind a három tortát egyforma töltelékkel töltöttem, a két cukormasszával bevont ajándékba ment, a krémmel díszítettet a munkahelyemre vittem .








Az alap a legújabb tortaalap om. 
A krém a szokásos tejkrémem:
egy adag hozzávalói
5 ek liszt+5 dl tejből tejkrémet főzök, hűtöm
50 dkg túrót ízlés szerint porcukorral ,pici sóval kikeverek
2 cs vcukor+1 citrom leve és héja is mehet bele
-az egészet összekeverem géppel és annyi puha növényi margarint adok hozzá(kb 25 dkg) ,hogy a krémnek legyen tartása

Ha a krém nagyon lágy még elbír egy kis margarint. Mi nem nagyon szeretjük a túl margarinos krémet,így ha nincs tartása a krémemnek akkor zselatin fixet vagy étkezési zselatint teszek hozzá, hűtöm közben keverem,hogy a megfelelő állagot elérjem.

Az alaptésztát kettévágom és mind a két felét megkenem mogyorókrémmel, majd jöhet közé a túrókrém,és máris lehet díszíteni. Jó ha a túrókrém nem olyan édes,így a mogyorókrémmel együtt jól kiegészítik egymást.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése