Hozzávalók:
25 dkg rizsliszt
5 dkg burgonyakeményítő
5 dkg gesztenye liszt( vagy dió, mogyoró, mandula őrlemény)
5 tojás
3 ek cukor
15 dkg olvasztott kókuszzsír(vagy növényi margarin)
2,5 dl víz
csipet só
Töltelék: házi meggylekvár
Öntet:kakaó+cukor+margarinból készült vagy lisztérzékenyeknek glutén mentes olvasztott csoki
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjét külön edényben félre rakjuk. A többi hozzávalót robotgéppel összekeverjük. Akinek nem elég édes tehet bele még cukrot. Ezután kemény habbá verjük a tojásfehérjét, majd egyharmadát gyors mozdulatokkal belekeverjük az alapmasszába. A maradék habot viszont óvatosan forgatjuk , hogy fellazítsuk a gofritésztát. Pikk pakk ennyi az egész és máris nekiláthatunk a sütésnek.
Diétázóknak és cukorbetegeknek is ajánlom, ha a cukor helyett valamilyen édesítőt használnak. Cukorbetegek a burgonyakeményítőt rizsliszttel válthatják ki, ekkor a gofri ropogósabb lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése