2014. szeptember 12., péntek

Fahéjas kelt palacsinta lenmagliszttel





Már régen nem jártam erre. Receptek, képek vannak, csak az a fránya idő , na az mindig kevés. Mostanában elkezdtem használni az őrölt lenmagot (pelyhet vagy lisztet, vagy én darálok). Sósba , édesbe, mindenfélébe teszek. Sokkal könnyebben emészthetőek az ételek, nem ülik meg annyira a gyomrot. Aki viszont idegenkedik tőle az nyugodtan tegyen helyette lisztet, úgy is működik a recept.


Hozzávalók:

40 dkg finomliszt
3 házi tojás
1 ek étolaj
2,5 dkg élesztő
2 ek cukor
2 ek őrölt lenmag (pehely vagy liszt)
1 ek őrölt fahéj
csipet só
tej

Az élesztőt 1 ek liszttel 2 dl langyos tejben felfuttatjuk. Közben felverjük a tojásokat , de csak annyira hogy kezdjen kicsit habosodni, mint a rántott hús panírozásánál, annyira elég. Mehet hozzá a cukor, só, fahéj, olaj ,őrölt lenmag és a felfutott élesztő . Elkeverjük és felváltva beletesszük a maradék lisztet és annyi tejet hogy sűrűn folyós masszát kapjunk. Letakarva hagyjuk kelni (20-30 perc). Amikor már kezd hólyagosodni , vagyis buborékokat látunk a tészta tetején kezdhetjük sütni. Olajozott serpenyőben tegyünk egy próba adagot. Ha szépen feljön és puha , könnyű tésztát kapunk, akkor süthetjük tovább, viszont ha sűrű a kisült palacsinta akkor még keleszteni kell. 
Házi eperlekvárral kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése