2011. január 22., szombat

Mandulás-grízes

 A leges legjobb süti,amit valaha ettem.Igaz én nem vagyok nagy sütis,de ennek nem lehet ellenállni.
Bárki el tudja készíteni. Nagyon gyors és egyszerű, csak piskótát kell sütni, tejbegrízt főzni és egy kis csokimáz. Ennyi az egész és máris eheti a család.

Hozzávalók:
6 tojásos kakaós piskóta pillekönnyű piskótatekercs szerint
Az elkészítésnél részletezem

Krém:
1,5 l tej
15 ek búzadara
4-5 ek cukor-ízlés szerint
10 dkg margarin
pici só
2 db Szilasi féle  mandula aroma (zöld színű)

Máz:
10 dkg étcsoki
10-15 dkg margarin
2 ek holland kakaópor

Ez a recept annyira könnyű , hogy kezdő sütőknek is ajánlom, ezért részletezem jobban a receptet

Elkészítés:
Piskóta:
6 tojás fehérjét a pici sóval kemény habbá verem, majd beleverem a cukrot is és ekkor már nagyon kemény lesz a hab


Jöhet bele a sárgája, ezt is verem míg kifehéredik. Majd az olaj, apránként csurgatva. Végül a liszt és a kakaópor, amit óvatosan laza mozdulatokkal keverek bele.
Alufóliával bélelt tepsibe simítom, 190 fokon 15-20 perc alatt , tűpróbáig sütöm.

Amíg sül a piskóta elkészítem a krémet:
1 l tejet cukorral felforralok, egy másik tálba a búzadarát a többi tejjel összekeverem, és a forró tejbe öntöm . Sűrűre összefőzöm.
Még forrón mehet bele az aroma és a margarin. Gyors keverés és a kész piskótatésztára öntöm.
Elsimítom, majd hűlni hagyom.
Jöhet a máz. Minden hozzávalót óvatosan összeolvasztok és öntöm is a sütire.
Türelmetlen családtagoknak azonnal szelhető:), de jobb várni vele míg megdermed.
Ez nem várta meg a dermedést , kb fél óra alatt eltűnt a tálcáról.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése