Csoki,csoki,csoki, úgy látom még mindig mindenki kedvence , ezt sosem lehet megunni.
Ezek a torták egyszerű piskótából készültek, van amelyik kakaós és van amelyik sima, de a lényeg a krém CSOKI.
Az alap krémem sima tejkrém, ami 0,5 l tej 5 ek liszt 3 ek cukor pici só sűrűre főzésével történik. Kihűtöm fedő alatt, ez azért kell , hogy ne bőrösödjön meg.Ha nincs idő ezt megvárni akkor a robotgéppel folyamatosan addig verem míg ki nem hűl. Ezután 25 dkg növényi margarint felhabosítok és beleverem a tejkrémet, ekkor teszek bele 1 tábla olvasztott csokit, de mivel elég drága már a jó minőségű csoki, így 22-24%-os jó minőségű kakaóporra váltottam. Ha nem elég édes a krém akkor kerül még bele egy kis porcukor, de a burkolt tortákat jobban szeretem ha keserűbb a krémje, mert a burkolattal együtt élvezhetőbb a torta íze.
Ezek a torták egyszerű piskótából készültek, van amelyik kakaós és van amelyik sima, de a lényeg a krém CSOKI.
Az alap krémem sima tejkrém, ami 0,5 l tej 5 ek liszt 3 ek cukor pici só sűrűre főzésével történik. Kihűtöm fedő alatt, ez azért kell , hogy ne bőrösödjön meg.Ha nincs idő ezt megvárni akkor a robotgéppel folyamatosan addig verem míg ki nem hűl. Ezután 25 dkg növényi margarint felhabosítok és beleverem a tejkrémet, ekkor teszek bele 1 tábla olvasztott csokit, de mivel elég drága már a jó minőségű csoki, így 22-24%-os jó minőségű kakaóporra váltottam. Ha nem elég édes a krém akkor kerül még bele egy kis porcukor, de a burkolt tortákat jobban szeretem ha keserűbb a krémje, mert a burkolattal együtt élvezhetőbb a torta íze.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése