2011. december 19., hétfő

Karácsonyi mandulás muffin


Hozzávalók:

tészta:
20 dkg liszt
2 és fél tk sütőpor
1 tojás
2 ek kakaópor
12 dkg cukor
0,8 dl olaj
2,5 dl tejföl vagy joghurt

krém:
0,5 l tej
5 ek búzadara
3-4 ek cukor
pici só
3 tk mandula aroma
30 dkg margarin

szirup:
1,5 dl víz
2 ek cukor
1 tk mandula aroma


A lisztet,sütőport,kakaót elkeverjük, majd egy külön edényben a többi hozzávalót is összekeverjük. Így kapunk egy száraz és egy folyékony hozzávaló elegyet. Kibéleljük a muffin sütőt karácsonyi muffin papírral. Ezután a száraz és a folyékony hozzávalót gyorsan egy evőkanál segítségével addig keverjük, mig van benne száraz anyag. Gyorsan dolgozzunk, mert a sütőpor elkezd dolgozni. Kiadagoljuk a kapott masszát és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük a muffinokat. Tűpróbával ellenőrizzük!!
A kész muffinokat hagyjuk kihűlni.

A krémhez megfőzzük a tejbegrízt , beletesszük az aromát, majd kihűtjük. A puha margarint felhabosítjuk, majd belekeverjük a tejbegrízt, ha szükséges édesítjük még porcukorral.

A sziruphoz felmelegítjük mikróban a vizet, feloldjuk benne a cukrot, majd beletesszük az aromát.

A muffinokat meglocsoljuk a sziruppal, kb 1-2 tk egy egy muffinra. Ezután habzsákba töltjük a mandulás krémet és a muffinok tetejét kidíszítjük vele. Díszíthetjük még csokival, tortadarával és színes cukorgyöngyökkel.


 


2 megjegyzés: