2011. január 18., kedd

Pillekönnyű piskótatekercs



 A család egyik kedvence. Én is azért szeretem,mert gyorsan elkészül és nagyon finom.
      Sokféle piskótát kipróbáltam és ezt találtam a legjobbnak.

Szóval a hozzávalók:
  • 6 tojás
  • 6 ek kristálycukor
  • 4 ek finomliszt
  • 2 ek  kakaópor
  • 2 ek étolaj
  • pici só
  • házi málnalekvár
  • 3 ek mogyorókrém
A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verem, ezután apránként beleszórom a cukrot. Ezzel is verem, majd jöhet a tojások sárgája ezzel addig verem,amíg kicsit kifehéredik. Az olajat is belecsurgatom , majd a végén jöhet bele óvatosan a liszt és a kakaópor. Alufóliával bélelt tepsibe simítom, 190 fokon 15-20 percig sütöm.
Két tiszta konyharuhát benedvesítek. Az egyikre kiborítom a piskótát, leveszem az alufóliát és beborítom a másik konyharuhával. Egy ügyes mozdulattal az egészet átfordítom, hogy azaz oldala legyen alul, amelyik a tepsiben is alul volt. Most már nincs szükség a tészta tetején lévő konyharuhára. Az alsó konyharuhával együtt feltekerem a tésztát, 5 mp, kitekerem, töltöm lekvárral, majd újra feltekerem. Természetesen ekkor már nem a konyharuhával :).
A mogyorókrémet megolvasztom a mikróban és ezzel kenem le , hogy ki ne száradjon. 1 perc és már fogyasztható is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése