2011. február 1., kedd

Erdei túrós

Tészta:
4 tojás
30 dkg cukor
25 dkg margarin
2 dl tejföl
30 dkg liszt
3 cs puncs pudingpor
1 cs sütőpor

 A hozzávalókat robotgéppel kikeverem, sütőpapírral bélelt tepsibe elsimítom, előmelegített sütőben 200 fokon 25-30 percig(tűpróbáig) sütöm. A tepsiben hagyom kihűlni, majd leveszem róla a sütőpapírt és visszarakom a tepsibe a tésztát.

Túrókrém:
2 cs vaniliás pudingpor
fél l tej
0,5 kg túró
15 dkg margarin
3 citrom leve és reszelt héja
cukor ízlés szerint(ne legyen nagyon édes, mert a tésztában sok a cukor)
pici só
1-2 cs zselatin fix

A pudingot a tejjel megfőzöm, kihűtöm. Ebben az időben ez könnyen megy :). A margarint habosra verem , megy bele a puding, cukor,só  és a citrom. Habosra kikeverem, végül a túrót óvatosan belekeverem. Én úgy szeretem, hogy darabos a túró a krémben. Kóstolok és ha nem elég savanyú teszek még hozzá citromlevet. A krém állagához viszonyulva 1 vagy 2 zselatin fixet teszek hozzá. A krém elkészült, mehet rá a tésztára.

30-40 dkg fagyott gyümölcsöt (málna, ribizli, szeder, áfonya, meggy) a túrókrémre halmozok. 6 dl vizet felforralok, leveszem a tűzről és feloldok benne 2 cs ízesített zselatint. Kicsit hagyom hűlni , végül a gyümölcsökre öntöm. Dermedés után kockára vágom. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése