2011. február 1., kedd

Rakott kalács

Már meséltem nektek, hogy disznótor volt nálunk. Ahogy elmentek a vendégek felmértem a terepet a konyhában. Kiderült, hogy kimaradt egy adag mazsolás kalács , ami már nem a legfrissebb volt. Innen jött az ötlet, hogy valahogy felhasználjam.

Hozzávalók:

0,5 kg édes kalács felszeletelve
6 tojás
1 l tej
4-5 szeletelt alma
10 ek cukor
2 marék darált dió
2 marék macsola
fahéj

A kalács felét a tepsi aljába pakolom, ráteszem az almákat. Fahéjat, mazsolát és diót szórok rá, majd jöhet ismét a maradék kalács.

A tejben elkavarom a tojások sárgáját és 4 ek cukort . Ezt öntöm a kalács tetejére. 200 fokon 30-40 percig sütöm. Közben a maradék cukorból 1 ek vízzel szirupot főzök. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem, majd beleverem a forró szirupot. Így teszem a megsült kalács tetejére és még 5-10 percig sütöm, amíg szép piros nem lesz a tojáshab. Forrón az igazi!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése