Unokatesóm szülinapjára készítettem ezt a tortát. Nagyon szereti a rózsaszínt és a virágokat, így egy kis tavaszt vihettem az asztalukra.
Az alapot 8 tojásos piskótából készítettem. Végre tojnak itthon a tyúkok, így nem kellett "dátumosat" venni.
Krém:
5 ek lisz+5 dl tejből tejkrémet főztem, hűlni hagytam
4 citrom levét, 1 reszelt héját és 50 dkg növényi margarint habosra kevertem.
A tejkrémet és a margarinos masszát összedolgoztam, ízlés szerint porcukorral ízesítettem.
Jobb ha a krém savanykás, mert akkor az íze egyensúlyban van a külső masszával.
A rózsaszín fondant kiskukta céklás fondantja. Nagyon jó a színe. A többi fehér fondant ételfestékkel színezve.
Reszelőn lereszeltem a zöld masszát,így kaptam egy kis füvet a torta köré.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése