Ez az első recept amit beírtam a szakácskönyvembe. Természetesen az alapreceptet most is megváltoztattam. Ez a süti gyümölcs nélkül nagyon jó tortaalapnak is, piskóta helyett.
Alaprecept:
15 dkg zsír (vagy 8 dkg puha margarin DE A ZSÍR JOBB)
20 dkg cukor
40 dkg liszt(fele sima fele rétes)
2 cs sütőpor
4 db tojás
1 kis tejföl
2 dl tej
1 cs v cukor
csipet só
valamilyen gyümölcs
A zsírt a cukorral habosra keverem, utána egyenként a tojásokat is. Jöhet a tejföl és a tej,só,v cukor. Utoljára a sütőporral elkevert lisztet teszem. Megszórom a gyümölccsel, majd sütőpapírral bélelt tepsibe simítom. 180-200 fokon 25-30 perc alatt készre sütöm.
A képen látható sütibe meggyet tettem, 4 ek liszt helyett 4 ek kakaóport ,és a tetejét darált dióval szórtam le.
Gyors és egyszerű, kezdőknek is ajánlom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése